Planering inför Hembyggda Tangentbord

Jag tänkte dra igång planering av detta projekt nu på måndag. Min plan är att vi har ett planeringsmöte nu på Måndag (den 29:e Februari) med start 18 eller något i den stilen.

Det tangentbordet jag tänkte börja med att bygga är ett var modell heter Planck som är ett kompakt så kallat 40%’s tangentbord. I 40%’s tangentborden så tar man bort Numpad, Navigations- tangenter, F-Raden samt Sifferraden. Sedan så arbetar man mer med funktions- lager för att komma åt andra tangenter än bokstäver. Planck har även placerat alla tangenter i ett rutnät.

För de som vill ha ett större tangentbord så finns även Atomic från samma butik. Atomic är ett så kallat 60%’s tangentbord, det är i princip samma sak som 40% fast man har kvar sifferraden. 60%’s tangentbord brukar även bara ha ett lager av funktions-tangenter då det finns ganska många fler tangenter som sitter på sin “vanliga” plats. Atomic finns även i den mera klassiska “staggared” varianten.

Både Planck och Atomic går att bygga på två vis, med eller utan PCB. Bygger man med PCB så behöver man egentligen bara löda fast switcharna i PCBn, så är det klart. Den har saker så som microcontroller, resistorer samt USB-Port förmonterat. Man kan även välja att ta vägen utan PCB vilket gör mer plats för moddning av allt möjligt senare.