Projekt IX3C2

Syfte:

Varje år de senaste 33 åren så har CCC (Chaos Computer Club) arrangerat CCC (Chaos Communication Congress) i Tyskland den 27-30 december.

CCC har på senare år satsat på att ha ett ökat remote-deltagande för kongressen. De har på senare år blivit bättre på live-streaming samt att läsa upp frågor till föreläsare från IRC så att remote-deltagare kan ställa frågor precis som folk som faktiskt deltagar på kongressen.

När:

CCC har alltid varit 27-30 december från morgon till kväll med pauser i schemat för lunchpauser och middagar. IX3C kommer självklart att vara samma dagar som CCC.

Öppetider:

Ungefärliga öppetider:

Första dagen så öppnar vi tidigare då öppnings-eventet brukar börja någon timme före standard början för resten av dagarna.

Vi stänger tidigast klockan 18:00 de flesta dagarna, men vi kommer vara kvar längre om det är något intressant på schemat som flera jättegärna vill se.

Fredagen den 29:e december stänger vi senare på grund av det inplannerade nyckelsigneringspartyt som vi kommer att hålla under eventet.

Lördagen den 30:e december är sista dagen, och då händer det sällan intressanta saker efter lunch.

Plats:

Vi kommer att hålla till i UFS lokal på följande adress:

Unga Forskare Stockholm
Polhemsgatan 38
112 30 Stockholm

Val av föreläsningar

Vi tittar på schemat och väljer ut eftersom. Vi väljer enligt någon form av demokratisk process och om någon absolut inte vill se något så får de väl ta dator och hörlurar för att titta på något annat.

Mat

UFS Lokal har ett kök, om folk vill så kan vi laga mat tillsammans. Annars så går vi bara ut och äter. Det är inte omöjligt att splitta på sig heller.

Allmänt hackande

Under CCC så är det väldigt mycket “side-tracks” i form av folk som sitter och hackar på egna projekt. Det samma kommer vi kunna lösa på IX3C2, vi skulle kunna sätta upp som mål att bygga något spännande under veckans gång.

Uppdatering 1:

Schemat har släppts och finns tillgängligt här: https://events.ccc.de/congress/2017/Fahrplan/

Vi har justerat öppetiderna för morgonen för att inte vara där lika länge innan föreläsningarna börjar. De tidigare öppetiderna var preliminära innan vi visste hur schemat såg ut.

Ändrade från att öppna klockan 09:00 på onsdagen och 10:00 resterande dagar.

Uppdatering 2:

Vi har justerat öppetiderna igen på grund av ett bristande intresse av föreläsningarna på förmiddagarna.

Vi ändrar öppetiderna på torsdagen och fredagen från att öppna klockan 11:00 till att öppna klockan 16:00 samt att stänga bägge dagarna klockan 23:00.